voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking

Op sensonate.nl vind je informatie over wat prikkels zijn. Ook vind je er informatie over hoe je hersenen prikkels verwerken.

Je vind er ervaringsverhalen over hoe andere mensen met autisme omgaan met prikkels. Je kunt er lezen over wat kan helpen om minder last te hebben van prikkels. Je kunt deze tips samen met je ouder, een begeleider of iemand anders lezen. Samen kunnen jullie bepalen wat bij jou past en wat niet.

afbeelding jan

voor ouders

Op sensonate.nl vind je informatie over wat prikkels zijn en wat prikkelgevoeligheid is.
Ook wordt uitgelegd hoe iemand met autisme en een verstandelijke beperking prikkels verwerkt.

Je vindt er tips van andere ouders, van mensen met autisme zelf, begeleiders en leerkrachten. Ook vind je er hulpmiddelen om over- en onderprikkeling te herkennen en je kind hierbij te begeleiden. De tips en hulpmiddelen zijn bedoeld als inspiratie, om zelf en samen met anderen te ontdekken wat aansluit bij wat je zoekt.

voor begeleiders

Op sensonate.nl vind je informatie over wat prikkels zijn en wat prikkelgevoeligheid is.  Je leest ook meer over hoe iemand met autisme en een verstandelijke beperking prikkels verwerkt.

Je vindt er tips van andere begeleiders, van mensen met autisme zelf, hun ouders en leerkrachten. Ook vind je er hulpmiddelen om over- en onderprikkeling te herkennen en je cliënt hierbij te begeleiden. De tips en hulpmiddelen zijn bedoeld als inspiratie, om zelf en samen met anderen te ontdekken wat aansluit bij wat je zoekt.

voor leerkrachten

Op sensonate.nl vind je informatie over wat prikkels zijn en wat prikkelgevoeligheid is. Je leest ook meer over hoe iemand met autisme en een verstandelijke beperking prikkels verwerkt.

Je vindt er tips van andere leerkrachten, van mensen met autisme zelf, hun ouders en begeleiders. Ook vind je er hulpmiddelen om over- en onderprikkeling te herkennen en je leerling hierbij te begeleiden. De tips en hulpmiddelen zijn bedoeld als inspiratie, om zelf en samen met anderen te ontdekken wat aansluit bij wat je zoekt.

voor andere experts

Voor therapeuten en gedragskundigen biedt sensonate.nl toegankelijke kennis, tips en ervaringsverhalen over autisme, verstandelijke beperking en prikkelverwerking.

Sensonate is bedoeld om ouders, begeleiders en leerkrachten (h)erkenning en tips te geven voor de dagelijkse begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en een verstandelijke beperking. Sensonate is gebaseerd op actuele ervarings-, praktijk-  en wetenschappelijke kennis.