Ellis Jongerius is een van de ervaringsdeskundigen die als co-onderzoeker betrokken was in het onderzoek De Sensatie van een Goed Leven. Zij deelde in dit project haar ervaringskennis, haar creativiteit en haar talent als filmster. Dit laatste kwam onder andere tot uiting in de filmpjes in onderstaand artikel.

de prikkels van Ellis

In het kort: in dit artikel vind je twee filmpjes over Ellis, gemaakt voor het onderzoeksproject De Sensatie van een Goed Leven

een dag uit het leven van…

Samen met haar collega’s van de LFB maakte Ellis onderstaand filmpje met de titel: ‘Beleef de dag twee keer’.

Ellis haalde inspiratie uit haar eigen leven en uit het verhaal van persona Nel.

De belangrijkste boodschap van dit filmpje is volgens Ellis: ‘Wanneer mijn hoofd vol is, kan ik er niets meer bij hebben. Rust is voor mij belangrijk, zodat ik weer op kan laden voor allerlei prikkels.’

portret van een co-onderzoeker

Tijdens een van de bijeenkomsten van het onderzoeksproject De Sensatie van een Goed Leven volgde reporter Paul Veld voor het SGL Video Magazine de ervaringsdeskundige co-onderzoeker Ellis Jongerius. Hij bewerkte dit tot een fraai filmportret en impressie van haar rol in dit onderzoeksproject.

Lees hier meer over de prikkels van Nel

Meer inspiratie

Op sensonate vind je nog meer inspiratie in de zoektocht naar een goed leven voor iemand met autisme en een verstandelijke beperking:

wat bedoelen we met een goed leven

methodieken voor een goed leven in prikkelbalans

download jouw prikkels en behoeften