Project omschrijving

tips
Leestijd circa 8 minuten

De eerste release van sensonate.nl is 22 april gelanceerd. Deze website is nog volop in ontwikkeling. Er is al veel informatie en inspiratie te vinden, maar er komt tot en met december 2020 nog veel meer bij. Zoals specifieke hulpmiddelen en tips per zintuig en nieuwe ervaringsverhalen.

hoe werkt deze website?

In het kort: in dit artikel lees je over hoe de website op dit moment werkt, en waar we de komende periode nog aan verder bouwen.

ontwikkeling sensonate

over wat je op sensonate.nl kunt vinden

Op sensonate vind je geen standaard aanpak voor begeleiding bij prikkelverwerking.  Je vindt er wel inspiratie om een individuele aanpak samen te stellen (te ‘componeren’) voor iemand met autisme en een verstandelijke beperking. Ook vind je er informatie over prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

over de iconen op de berichten

Deze iconen geven aan wat voor type bericht het is: een artikel, een ervaringsverhaal, een tip of een hulpmiddel. Er zijn ook overzichtspagina’s voor elk van deze vier type berichten. Hieronder vind je links naar die overzichtspagina’s, met daarbij aangegeven aan welk icoon je de bijbehorende berichten kunt herkennen:

tips voor begeleiding bij prikkels
artikelen met uitleg over prikkels
ervaringsverhalen over prikkels
hulpmiddelen bij prikkels

hoe je op sensonate kunt zoeken

Er zijn verschillende manieren waarop je sensonate kunt doorzoeken:

  • via het menu rechtsboven: als je daar op een onderwerp klikt, vind je een landingspagina waarop staat welke informatie en inspiratie over dat onderwerp te vinden is op sensonate.nl;
  • via een zoekopdracht: hier kun je in woorden invullen wat je zoekt, en dan krijg je suggesties voor berichten in beeld die aansluiten bij je zoekopdracht
  • via een zoekfilter: hiermee kun je zoeken naar berichten over een specifieke leeftijdsgroep of thema.
  • via verwijzingen in de berichten: via groene sterretjes, links in buttons of pop ups vind je in veel berichten verwijzingen naar andere berichten, video’s, afbeeldingen of andere links naar informatie of inspiratie over het onderwerp van het bericht wat je op dat moment aan het lezen bent.
  • per doelgroep: in het menu vind je op de pagina ‘voor wie’ aparte pagina’s voor de verschillende doelgroepen van sensonate. De links op die pagina linken door naar berichten, tips en ervaringen die mogelijk interessant zijn voor die doelgroep.
Lees meer hierover op deze pagina’s over ons