Marianne Geboers (1962) is eigenaresse van www.autismeinkaart.nl. Ze is als ervaringsdeskundige betrokken bij het onderzoeksproject De Sensatie van een Goed Leven. Marianne heeft autisme, geen verstandelijke beperking. In dit artikel delen we haar inspirerende woorden en beelden over hoe zij prikkels beleeft.

de prikkels van Marianne in woord en beeld

In het kort: In dit artikel lees je meer over de prikkels van Marianne Geboers (1962), door haarzelf in woord en beeld gebracht.

prikkels van marianne

hoe Marianne prikkels beleeft

Marianne Geboers maakte een inspirerend en fraai vormgegeven beeldboek met de titel Autisme in Kaart. Dit boek geeft weer wat autisme voor haar betekent.

Voor het onderzoeksproject De Sensatie van een Goed Leven maakte Marianne ook prachtige producten. Zoals de belevingskaart bovenin dit artikel. Je kunt deze belevingskaart hier downloaden, om deze meer in detail te bekijken.

Als voorbereiding op een van de eerste bijeenkomsten van het onderzoeksproject maakte Marianne een persoonlijke film met daarop beelden van wat voor haar prettige of juist vervelende prikkels zijn. In een hand-out lichtte ze toe waarom ze deze prikkels als prettig of juist als vervelend ervaart en ook hoe ze daarmee omgaat. Het werd een indrukwekkende opsomming.

Bekijk via onderstaande knop de film en download hier de bijbehorende hand-out. De foto’s die hierin te zien zijn maakte Marianne grotendeels zelf. We vinden ze zo mooi dat we een aantal ervan ook in andere artikelen op sensonate.nl een plek hebben gegeven.

Het boek van Marianne Geboers is te bestellen via autismeinkaart.nl