ervaringskennis gebundeld
verhalen van kinderen
verhalen van jongeren
verhalen van volwassenen

ervaringskennis gebundeld

Op sensonate.nl vind je ervaringsverhalen van ouders, begeleiders, leerkrachten en mensen met autisme met en zonder verstandelijke beperking.

De ervaringskennis uit deze verhalen koppelen we op sensonate.nl steeds aan praktijkkennis en wetenschappelijke kennis uit onderzoeken naar prikkelverwerking bij autisme en een verstandelijke beperking.

SGL ervaringskennis
ervaringsverhalen
ervaringen met wat werkt
tips uit ervaring
afbeelding Daan

verhalen van kinderen
(0-12 jaar)

Op sensonate.nl vind je inspiratie in ervaringsverhalen van kinderen met autisme en een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van Daan, Mick, Fredje en Emma. Over welke prikkels zij fijn vinden, en wat ze lastig vinden in hun leven.

Je vindt bij hun verhalen ook tips en links naar hulpmiddelen voor ouders, begeleiders en leerkrachten. Zodat zij kinderen zoals Daan, Mick, Fredje en Emma kunnen begeleiden om meer prikkelbalans te ervaren en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Daan, 3 jaar (geen diagnose)
Mick, 7 jaar (matig beperkt)
Fredje, 9 jaar (combi van diagnoses)
Emma, 8 jaar (ernstig beperkt)

verhalen van jongeren
(12-18 jaar)

Op sensonate.nl vind je inspiratie in ervaringsverhalen van jongeren met autisme en een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van Joep en Tim. Over welke prikkels zij fijn vinden, en wat ze lastig vinden in hun leven.

Je vindt bij hun verhalen ook tips en links naar hulpmiddelen voor pubers met autisme, hun ouders, begeleiders en leerkrachten. Zodat jongeren zoals Joep en Tim handvatten krijgen om meer prikkelbalans te ervaren en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen naar volwassenheid.

Joep, 15 jaar (lichte beperking)
Tim, 17 jaar (matige beperking)

verhalen van volwassenen
(18 jaar of ouder)

Op sensonate.nl vind je inspiratie in ervaringsverhalen van volwassenen met autisme en een licht, matig of ernstig verstandelijke beperking, hun familieleden en begeleiders.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van Nel, Jan en Thea. Over welke prikkels zij prettig vinden, en wat ze lastig vinden in hun leven.

Je vindt bij hun verhalen ook tips en links naar hulpmiddelen voor volwassenen met autisme, hun naasten en begeleiders. Zodat volwassenen zoals Nel, Jan en Thea handvatten krijgen om meer prikkelbalans en een goed leven te kunnen ervaren, op een manier die bij hen past.

Nel, 34 jaar (lichte beperking)
Jan, 49 jaar (ernstige beperking)
Thea, 71 jaar (matige beperking)